Bitcoin Retail FOMO bringer en haug med ‘Kimchi Premium’ til S. Korea

„Kimchi premium“ har kommet tilbake.

Prispremier for bitcoin (BTC, + 4,99%) på sørkoreanske børser har slått to års høyder, noe som indikerer at investeringsinteressen for kryptovalutaer øker i det landet. Imidlertid advarer analytikere og handelsmenn om at visse markedsaktører kan dra nytte av arbitrasjemuligheter, noe som resulterer i kortsiktig prisvolatilitet.

“Kimchi premium”, oppkalt etter en populær koreansk syltet sideskål, hjelper også til å forklare hvorfor bitcoin-prisene faller i Asias handelstid – noen handelsmenn selger bitcoin til høyere priser på Sør-Koreas baserte kryptobørs.

Fra pressetiden var bitcoins „kimchi-premie“, som kvantifisert av prisforskjellen mellom Sør-Koreas oppvekstutveksling og Binance, på 4,15%, eller 1 444 941 vunnet (ca. .com. En slik prispåslag har ikke blitt sett siden begynnelsen av 2018.

Data fra blockchain analytics firma CryptoQuant viser også at prisgapet mellom koreanske børser og resten av markedet gikk så høyt som 6,18% den 4. januar. Den dagen strømmet 3,001 bitcoin til Bithumb, en av de største kryptobørser i Sør-Korea .

„Det er tydelig at den mest solgte skjedde i Asia-handelstiden,“ sa Andrew Tu, en leder for kvantfirmaet Efficient Frontier, til CoinDesk.

Sør-Koreas detaljhandel FOMO i krypto

“Kimchi premium” dukket først opp tidlig i 2016, ifølge forskere ved University of Calgary. Mellom januar 2016 og februar 2018 var det i gjennomsnitt 4,73% og nådde sitt høyeste på 54,48% i januar 2018.

Det er flere grunner til det noen ganger svært store prisgapet, inkludert historisk bakgrunn, økonomisk situasjon og reguleringsmiljø.

Å drive noe av den plutselige bitcoin-vanvid kan være forsinket implementering av en 20% kryptoskatt i Sør-Korea, ifølge Simons Chen, administrerende direktør for investering og handel i Hong Kong-baserte kryptolåner Babel Finance. Han sa at noen handelsmenn kan skynde seg å kjøpe kryptovalutaer før skatten implementeres i 2022.

Sørkoreanere kjøper krypto på børser stengt for ikke-koreanske statsborgere, noe som gjør at prisene blir fjernet litt fra det globale markedet.

„Den sørkoreanske regjeringen har forbudt utveksling fra å betjene utlendinger,“ ifølge boken „Mastering Blockchain,“ medskrevet av CoinDesk’s senior market reporter, Daniel Cawrey. „I tillegg har Sør-Korea kapitalkontroller som begrenser mengden midler som kan forlate landet.“

Jason Kim, investeringssjef for investeringsfirmaet Anchor Value i Tokyo, bemerket mangelen på institusjonelle handelsmenn i Sør-Koreas kryptomarked, noe som betyr at markedet hovedsakelig drives av privatkunder som bruker børser oftere og har en tendens til å følge “frykt for går glipp av ”(FOMO) trender under hvert bull run, sannsynligvis forårsaker mer drastisk markedsvolatilitet. Detaljhandelskryptokjøpere er i stand til å gjøre det enkelt fordi de kan gjøre sine kjøp ved hjelp av sin lokale valuta, den vant (KRW).

„Koreanske børser har BTC / KRW-par,“ sa Ki Young Ju, administrerende direktør for CryptoQuant, til CoinDesk. “Det er greit å integrere en bankkonto og bytte innskuddskonto for å kjøpe bitcoin med KRW. Vi kan kjøpe bitcoin med bare et par klikk via nettbank. ”

Kultur er også en faktor. I et land som steg fra asken fra Koreakrigen, er det et underliggende tema om å bli rik på kort tid, omtrent på samme måte som Sør-Koreas økonomi hadde vokst, sa Anchor Value’s Kim. Etter at tradisjonelle investeringsalternativer med høy avkastning som eiendom ble for dyre for folk flest, vendte mange seg til bitcoin bank og andre kryptovalutaer, som gikk fra nesten ingenting til å skyte i været på bare noen få korte år.

Alle disse faktorene var ingredienser i å bringe tilbake kryptos prisforskjell i Sør-Korea, etter at den krympet nesten ingenting siden slutten av 2019.

Etter at bitcoins pris brøt terskelen på $ 33.000 i løpet av den siste helgen, søkte søkeordet „bitcoin“ på Naver, Koreas mest populære søkemotor, igjen etter å ha toppet i midten av desember.

Handelsvolumene på større kryptovaluta-børser i Sør-Korea klatret også opp i begynnelsen av januar til sitt høyeste nivå de siste 30 dagene.

„Vi begynner å se mer ‚kimchi premium‘ fra de siste ukene,“ fortalte Sinhae Lee, partner av Shanghai-baserte blockchain-konsulentfirma Block72, CoinDesk. „Innskuddet på KRW til koreanske børser har økt, og jeg tror at koreanske forhandlere kommer inn på markedet etter å ha sett en sterk prisøkning på bitcoin.“

Hedgefond spiller arbitragehandel

I løpet av de tidligere opptredene av „kimchi-premien“ var det vanskeligere for handelsmenn å gjøre arbitragehandler – å kjøpe til en lavere pris i ett marked og samtidig selge i et annet marked til en høyere pris – på grunn av kapitalkontroll og høye transaksjonskostnader på børser i Sør-Korea, ifølge en rapport fra 2018 fra det New York-baserte fintech-selskapet Cindicator Analytics.

Noen sier nå at erfarne handelsmenn har vært i stand til å dra nytte av arbitrage i dette oksemarkedet, noe som fremgår av de mange enorme summene av bitcoininnstrømninger til koreanske børser. Senest advarte CryptoQuents datavarsler tidligere på tirsdag om aggregerte 1882 bitcoin-innstrømninger til Bithumb.

„Folk er mer forberedt i forhold til 2017 da ‚kimchi premium‘ traff som 50%,“ sa CryptoQuant’s Ki. „Vi har mange arbitrasjefond som driver pengene sine på koreanske og ikke-koreanske børser.“

I løpet av de siste ukene i løpet av asiatiske åpningstider sto bitcoin overfor salg, som vist på CoinDesk’s BPI.

„På teknisk basis har ting blitt overkjøpt en stund,“ sa Efficient Frontier’s Tu om den nylige markedsutviklingen siden bitcoins pris brøt 33 000 dollar. „Det er sannsynligvis bare markedet som konsoliderer seg, med først og fremst asiatiske selgere som tar fortjeneste på dette nivået.