CoinTelegraph lanceert het crypto-intelligentieplatform Markets Pro, mogelijk gemaakt door The TIE

De live bètatest suggereert dat historische analyse van cryptomarkten, gecombineerd met real-time omstandigheden en beleggerssentiment, zeer informatief kan zijn.

Cointelegraph Markets Pro , een dataplatform dat is ontworpen om het speelveld voor marktdeelnemers in cryptocurrency gelijk te maken, is nu beschikbaar voor het publiek na een succesvolle live testperiode.

Het platform, dat al een jaar in ontwikkeling is, is het resultaat van een grondige analyse van de cryptomarkten en de belangrijkste aanjagers van bewegingen in activaprijzen. Het is gezamenlijk ontwikkeld door Cointelegraph en The TIE, een toonaangevende leverancier van cryptogegevens, analyses en software die grote hedgefondsen, marktmakers en over-the-counter desks tot zijn klanten rekenen.

Het testen van de VORTECS-score

De kern van het platform is de VORTECS-score, die de huidige marktomstandigheden voor meer dan 130 crypto-activa vergelijkt met historisch vergelijkbare marktgebieden. Een gepatenteerd algoritme analyseert die historische omstandigheden en zoekt naar consistente patronen in marktgedrag in de volgende dagen.

„Zelfs als cryptomarkten volatiel lijken, vertoont de volatiliteit vaak een opmerkelijke consistentie“, aldus Jay Cassano, CEO van Cointelegraph. „Hoewel we allemaal weten dat in het verleden behaalde resultaten geen indicatie zijn voor toekomstige resultaten, combineert het Markets Pro-platform sentimentanalyse en sociale media-activiteit met real-time marktomstandigheden op een manier die ons in staat stelt om zeer specifieke modellen te creëren.“

„De geschiedenis voorspelt niet, maar het kan zeer informatief zijn.“

Volgens Joshua Frank, CEO van The TIE, leverden de bètatests van VORTECS overtuigende resultaten op.

„We hebben elke score getest die een bepaalde drempel overschreed in onze live bètafase“, legt Frank uit. „Toen de VORTECS-score voor een bepaald crypto-activum de 70 overschreed, zagen we een gemiddelde prijsstijging van 7,61% in de komende 24 uur en 25,9% in de volgende zeven dagen.“

Frank merkte op dat wanneer scores de 80-drempel overschreden, de vermogenswinst 8,58% bedroeg in de komende 24 uur – en 28,2% in de volgende week.

„Aangezien de meeste cryptohandelaren overstappen op andere activa, zoals Bitcoin, is de echte maatstaf voor succes tijdens een bullmarkt natuurlijk of activa die deze drempels overschreden, winsten opleverden ten opzichte van de hele cryptomarkt“, vervolgde Frank.

„En in feite is dat precies wat er gebeurde – in de loop van een week wonnen activa met een score van 70 gemiddeld 21,3% vergeleken met het universum van munten, oplopend tot 23,8% voor activa met een score van meer dan 80.“