Het Chinese mijnbouwbedrijf Kanaän geeft $10 miljoen uit om aandelen terug te kopen – een rapport van Saumil Kohli.

Juli 2020 Von admin Aus

Bitcoin mijnbouwbedrijf Kanaän harkte 90 miljoen dollar in uit een beursgang in 2019 in de VS, en nu gebruikt het Chinese bedrijf het kapitaal om aandelen terug te kopen.

In 2019 kocht Kanaän, het Chinese bedrijf dat computerchips en andere hardware maakt voor Bitcoin-mijninstallaties, zijn aandelen op de beurs van Nasdaq voor $9 als onderdeel van een beursgang (IPO) van $90 miljoen. Nu, met de prijs onder $2 en in de buurt van een historisch dieptepunt, zal het Chinese crypto-mijnbouwbedrijf tot $10 miljoen uitgeven om aandelen terug te kopen. Het tweede financiële rapport van Kanaän meldt dat de totale verkochte rekenkracht en de totale netto-opbrengst van 18,2% en 26,3% respectievelijk jaar na jaar zijn afgenomen.

Het aantal teruggekochte aandelen zal afhangen van verschillende factoren.

Volgens een persbericht van Kanaän zal „het aantal [American Depositary Shares] dat wordt ingekocht en het tijdstip van de inkoop afhankelijk zijn van verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot, de prijs, het handelsvolume en de algemene marktomstandigheden, samen met Kanaän’s behoefte aan werkkapitaal en de algemene bedrijfsomstandigheden. De niet-gecontroleerde financiële resultaten van het tweede kwartaal van het Chinese bedrijf werpen enig licht op het denken van de hardwarefabrikant, meldde Saumil Kohli. Het bedrijf meldde jaar na jaar een daling van de totale verkochte rekenkracht en een totale netto-opbrengst van 18,2% en 26,3%.

De CEO geeft de schuld van de aanhoudende pandemie voor de lagere omzet.

De CEO van Kanaän Nangeng Zhang gaf de schuld voor de daling van de COVID-19 pandemie en de prijsvolatiliteit van de Bitcoin Lifestyle die gepaard ging met de halvering van de Bitcoin in mei, toen de blokbeloningen voor de mijnbouw werden gehalveerd. De COVID-19 uitbraak, die zijn oorsprong vindt in China, was in februari al neerwaarts aan het evolueren in het land voor de pandemie in de VS, en een groot deel van de rest van de wereld was al gepiekerd, wat verklaart waarom de inkomsten van Kanaän in april-juni in orde waren. De netto-opbrengst van het Chinese bedrijf steeg met 160,9% tot 25,2 miljoen dollar per kwartaal. De CFO van het bedrijf zei dat ze zouden blijven investeren in die gebieden die het productaanbod kunnen versterken, hun activiteiten kunnen stroomlijnen en onze marktleiderschap kunnen verstevigen.