Zap och Visa kommer att utfärda ett kort för bitcoin-betalningar

Juli 2020 Von admin Aus

Jack Mallers, utvecklare av den populära Lightning plånboken Zap Wallet, förkunnade starten för Strikes öppna beta. Med det kommer användare att kunna göra betalningar i bitcoin genom direkta banköverföringar.

”Vi har gått in i Visa Fintech Fast Track-programmet. Det betyder att påskynda integrationen med blockchain-startups och ge sina deltagare resurser och stöd i varje steg, ”sa Mallers i en intervju.

Huvuduppgiften för detta år i Zap är lanseringen av Strike-kortet för användare av konsumentapplikationen och integrationen av Visa Direct-snabbbetalningstjänsten i den.

Forskning: Bitcoin korrelerar med USA: s aktiemarknad

I år blev Fold-start medlem i Fast Track-programmet, som meddelade att ett Visa-betalkort släpptes för att få cashback i bitcoins. Dessutom finns det ett betalkort som utfärdats av Coinbase som låter dig betala med cryptocurrency. Vilket alternativ som erbjuds Zap-korthållare är okänt.

Mallers planerar att tävla med Jack Dorsey Square App och Coinbase till en lägre kostnad.

I Strike kommer användarna att ha ett unikt domännamn som de kan använda för att skicka bitcoins helt enkelt genom att skanna en QR-kod. En liknande tjänst som heter Ethereum Name Service skapades i ekosystemet för den näst största cryptocurrency

Strike är inte en cryptocurrency plånbok och kommer att konvertera bitcoins till dollar på serversidan för att kreditera dem till användarens konto. Det gör att du kan överföra bitcoins till alla personer som äger ett kort eller ett konto i en amerikansk bank, samt överföringsskatteskulder för konvertering till mellanhänder.

FCA avbryter Wirecards dotterbolag som emitterar kryptokort

Den offentliga identifieraren som anges i Strike kommer inte att kopplas till adressen till bitcoin-plånboken. Ansvaret för att hantera dem kommer att ligga vid uppstarten. Således är det till exempel möjligt att skicka en överföring till innehållsskaparen utan att avslöja personuppgifter till varandra.

Visa bekräftade informationen om att arbeta med Zap men förklarade inte.